top of page

Custom roterende wisselklep

In opdracht van Fertikal (België) hebben we custom roterende wisselkleppen mogen ontwikkelen afgestemd op de eisen en wensen van de klant. Deze wisselkleppen voeren bulkproduct naar de gewenste locatie waarbij de draairichting van de motor kan worden omgedraaid om de andere uitvoerlijn te kiezen. Tevens dient de wisselklep door het ontwerp als stofsluis wat gunstig is omdat er grote valhoogtes in de productielijn zitten. Middels een “quick-lock” systeem is de klep/rotor binnen enkele tellen eenvoudig door één operator te wisselen voor onderhoud met een zo kort mogelijke downtime. 
 
In de prototype fase hebben een versie 0 gebouwd om deze vervolgens uitvoerig te testen. De machine draait nu 9 maanden volcontinu in de fabriekshal, werkt compleet naar behoren en de onderhoudsintervallen zijn nog gunstiger dan door de klant gewenst was. Vanuit hier de volgende order voor vier stuks welke vandaag opgeleverd zijn. 
 
Deze wisselkleppen zijn ontworpen door Crombeen Engineering en vakkundig gerealiseerd door Prins Welding. De klant kan de complete machine bij ons afnemen inclusief verspaande onderdelen door onze samenwerkingen met verschillende partners. Zo bieden we de klant een totaaloplossing vanaf de eerste schets, tot aan het laatste boutje. 

bottom of page